Ratsastustuntiblogi

Wednesday, November 23, 2005

Ratsastin tänään ensimmäistä kertaa Sopulilla. Menimme taas ravipuomeja ja laukkasimme yksitellen, sillä tällä kertaa mukana oli toinenkin vähemmän ratsastanut. Myös Sopuli kuuluu niihin reippaampiin tapauksiin, joiden kanssa laukataan ympyrällä. Volttien ja ympyröiden tekeminen ravissa siirtymättä käyntiin ei kuitenkaan alkutunnista tahtonut onnistua, joten jouduin pitkästä aikaa ottamaan raipan käteen (esimerkiksi Amilla, jolla olen viime aikoina usein ratsastanut, raippa on ihan turha). Hieman hankalaa oli myös enimmäkseen herkkäsuisilla hevosilla ratsastettuaan totutella siihen, että Sopulilla pitäisi pitää hyvin tiukka ohjastuntuma (=lyhyet ohjat) ja pidätteitä saa tehdä ihan reilusti. Muuten tunti meni ihan hyvin. Laukannostojen tekeminen onnistui Sopulilla melko helposti, sillä se oli innolla nostamassa laukkaa pienestäkin vinkistä. Muutamaan kertaan piti tosin ensin vähän ottaa kunnon pidätteitä ja rauhoitella ravia. Laukatessa Sopuli oli todella reipas ja sillä on lisäksi aika iso laukka, mutta yllättävän helppo siinä oli kuitenkin istua. Menin laukassakin muutaman kerran puomin yli, kun se sattui olemaan sopivasti reitillä, ja Sopuli hyppäsi sen yli oikein kunnon loikalla.

3 Comments:

  • At 5:56 AM, Blogger Siniset Silmukat said…

    Ihana blogi sinulla! Piti ihan lisätä suosikkilistalle. Menen itse tänään tunnille pitkästä aikaa, koska maastoillessani elokuussa, hevonen kompastui. MInulta murtuivat molemmat kädet ja tauko muodostui näin pitkäksi!

     
  • At 9:48 AM, Blogger Olmi said…

    Aikun kiva, uusi heppablogi! On mukavaa lukea tuntiratsastajan kokemuksia, saan siitä uusia ideoita omille tunneillekin. Siitä on yli 20 vuotta aikaa, kun olin itse tuntiratsastaja, joten välillä on tosi vaikea muistaa, mitä oppilaiden päässä liikkuu ja mitä he tunneiltaan haluaisivat.

    Joskus tulee sellaisia muistipläjäyksiä mieleen, esimerkiksi metsässä kun kavioiden äänet kopisevat kalliota vasten: yhtäkkiä muistan, kuinka hirveästi jännitti ratsastaa metsäpolulla alamäkeen, kiivetä kapeaa ja muka jyrkkää polkua kalliolle, laukata hiekkatietä tai pellonreunaa letkassa. Vitsi kun vielä saisi ne samat fiilikset tästä hommasta! :o)

     
  • At 12:35 PM, Blogger MariaKristiina said…

    Kiitos kommenteista. Ihmettelin itse sitä, miten vähän hevosaiheisia blogeja tuntui löytyvän, ja päätin sitten perustaa oman. Tällä viikolla piti valitettavasti jättää tunti väliin pikkujoulujen takia, mutta ensi viikolla taas.

     

Post a Comment

<< Home